Våren 2024 är i full gång - kom gärna och prova om du är intresserad!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Badmintonklubben Kungs
Bildpolicy

Bildpolicy gäller alla medlemmar


BMK Kungs Bildpolicy

BMK Kungs är en Ideell förening som värnar om träning och hälsa genom badminton för alla. Vi ser det som positivt att text och bild av verksamheten sprids. 


På föreningens officiella hemsida kan därför foton och filmer publiceras som rör badminton i tävling, träning eller på läger. Det kan tex vara gruppbilder eller enskilda bilder som visar badminton som idrott. Samtliga bilder och filmer ska vara etiskt acceptabla och inte kränkande för individ eller grupp. Vid tveksamheter ska styrelsen tillfrågas för att lämna ett godkännande.


Medlemskap i föreningen innebär att medlemmen accepterat att finnas med på bilder som publiceras av föreningen enligt ovan.  Vid särskilda önskemål om att inte finnas med på bilder eller film måste medlemmen kontakta styrelsen.

 

För medlemmarna:

Det är även tillåtet för BMK Kungs medlemmar att publicera texter och bilder från klubbens verksamhet på hemsida, sociala medier etc. Det är tillåtet att tagga bilder. Det är schysst att fråga de inblandade före bilden publiceras. 


Bilder som publiceras ska sprida ett budskap om BMK Kungs verksamhet. I första hand bör bilder innehålla flera personer och vara av allmängiltigt intresse. Bilder som publiceras ska inte vara kränkande, bilder med badande barn eller lättklädda personer ska undvikas. I texter ska endast förnamn användas.

 

Enligt Datainspektionen gäller följande:
”Om personuppgifter publiceras i en löpande text på Internet, till exempel i en blogg, är publiceringen i princip tillåten så länge man inte kränker den som personuppgiften handlar om. Det framgår av den så kallade missbruksregeln, som tillkommit bland annat för att förenkla vardaglig behandling av personuppgifter.”


Vidare skriver Datainspektionen:
”En förening kan, med stöd av missbruksregeln, publicera bilder och löpande texter från evenemang, tävlingar och liknande på föreningens webbplats så länge publiceringen inte är kränkande enligt personuppgiftslagen. En bild från en fotbollsmatch eller en artikel om ett klubbmästerskap i tennis är exempel på vad som normalt inte kan anses kränkande.”


Reviderad december 2020

Styrelsen BMK Kungs 

 
Säsongens Alla Tävlingar
Betala med Swish
Certifierad sedan 2016
Tingbergshallen
Gilla & Följ oss
Vi samarbetar med:
Våra sponsorer